De omgeving

Eten, drinken & activiteiten

België zal België niet zijn als het geen enorm aanbod eten & drinken heeft.
We hebben een paar restaurants en activiteitenlocaties op een rijtje gezet:
https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2020/09/t-smokkelaartje.png
Restaurant de Smokkelaar

Restaurant de Smokkelaar is ons vaste adres voor een lekkere kop koffie, nadat we zondag’s de Smokkelaarsroute hebben gelopen. Een ideale plek voor wandelaars en fietsers om wat te drinken of te eten in deze prachtig gerenoveerde boerderij. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes vanuit de Smokkelaar.

https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2020/09/De-Posthoorn-Meerle.png
De Posthoorn

Een nostalgisch bier- en eetcafé in het centrum van Meerle. Het café dateert van 1889 en heeft zijn authentiek karakter behouden. Naast een uitgebreid aanbod aan bieren, is ook een kleine eetkaart. Bij goed weer kun je terecht op het zonnige terras “het posthoornpleintje”. 

https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2020/09/Hof-Oud-Strijbeek.png
Hof Oud Strijbeek

De uitbaters van “Hof Oud Strijbeek” Henri en Jolanda Brouwers doen er alles aan om hun gasten in de watten te leggen.
Zij hebben een rijke ervaring, zowel in de keuken als in benadering van hun gasten. Belangrijk vinden zij dat u zich thuis voelt.
Foto: hofoudstrijbeek.nl

https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2020/09/de-fazant.png
De Fazant

De Fazant ligt midden in het Ulvenhoutse bos op een paar kilometer van het centrum van Breda. In het buitenrestaurant kunt u het hele jaar genieten van een diner, lunch, high tea of high wine. Het terras is namelijk overkapt en verwarmd.
Foto: defazant-ulvenhout.nl

https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2020/09/bijdepaters.png
Taverne Bij de Paters

De taverne “Bij de Paters” in Meersel-Dreef is een veel bezocht rustpunt voor inwoners van de omgeving, maar ook voor dagjesmensen die tijdens een fietstocht een lekker belgisch biertje kunnen drinken. Het park tegenover taverne staat bekend als “het Lourdes van de Noorderkempen”. Je kunt op twee verschillende terrassen van de zon genieten. Ook is er een grote speeltuin aanwezig en ruime parkeergelegenheid.
Foto: zevensterbijdepaters.be

https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2020/09/bij-Toontje-Schoen.png
Bij Toontje Schoen

De monumentale boerderij van Toontje Schoen vind je in de Ginderdoorstraat aan de rand van Chaam, nabij de Strijbeekse heide. Het café bevindt zich in het voormalige stalgedeelte. Een ideale plek om te pauzeren tijdens een wandel- of fietstocht.
Foto: Hans Frijters

https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2021/01/spiegelend-paard.png
Spiegelend Paard

Bij Spiegelend Paard kun je terecht voor:
Individuele coaching – Workshops die door Spiegelend Paard zelf worden georganiseerd of workshops op maat aan te vragen voor een groep vanaf 6 personen – Drummen bij de paarden met de sjamanendrum op onze of uw locatie – Dansen en bewegen met de paarden ondersteunt door muziek – Wandel coaching met of zonder paard – Systemisch werk met of zonder paarden.

https://mjeelspierke.be/wp-content/uploads/2021/01/landgoed-de-Laro.png
Landgoed De Laro
Een exclusieve plek voor al uw zakelijke en particuliere bijeenkomsten. Het prachtige landgoed van De Laro leent zich uitstekend voor vergaderingen, bedrijfsevenementen, huwelijksfeesten en recepties. Onze gasten vinden De Laro een “ontdekking.”